Follow Bluebird Media AB

Byggmax väljer Bluebird Media som helhetsleverantör av digitala marknadsföringstjänster på samtliga marknader

Press release   •   Feb 02, 2021 08:00 CET

Fr.v.: Patrik Segersven, Head of SEM & Analytics & co-founder, Magnus Dahlquist, VD & co-founder, och Henry Mäkelä, Head of Social & Display & co-founder, Sebastian Schroderus, Country Manager Finland

Efter genomförd pitchprocess gav Byggmax performance marketing-byrån Bluebird Media förtroendet som helhetsleverantör av digitala marknadsföringstjänster i Sverige, Norge och Finland. Med start vid årsskiftet 2021 tog Bluebird över uppdraget som innefattar sökmotorannonsering, sökmotoroptimering, sociala medier-annonsering, display och webbanalys.

“Att arbeta med rätt verktyg och partners är en viktig del i att säkerställa god leverans och fina resultat för sin organisation”, säger David Olsson på Byggmax.“ Vi utvärderade flera duktiga aktörer och valet föll på Bluebird Media som har det datadrivna och holistiska arbetssätt jag efterfrågar.”

Byggmax, som har en stark marknadsposition på den Nordiska gör-det-själv-marknaden, har ett fokus på tillväxt inom såväl butiksexpansion, e-handel och sortimentsutveckling. Tidigare har uppdragen för annonsering och optimering av de olika kanalerna legat fördelade på olika byråer, men nu har man valt att samla allt i ett uppdrag hos Bluebird.

"Som 360-leverantör till Byggmax har vi möjligheten att ta ett helhetsgrepp om den totala affären genom att jobba effektivt cross channel. Detta kommer ge oss en enorm fördel inför årets fokus på att optimera Byggmax som omnikanal", säger Henry Mäkelä, medgrundare samt Head of Social & Programmatic på Bluebird Media.

Om Bluebird Media

Performance marketing-byrån Bluebird Media grundades i början av 2018 av Magnus Dahlquist, Henry Mäkelä och Patrik Segersven som alla har mångårig erfarenhet i branschen. Under 2020 gick Bluebird från 21 till 33 anställda, från att hantera 350 MSEK till 600 MSEK i medieinvesteringar och från 16 MSEK i intäkter 2019 till 30 MSEK i 2020. Bland byråns kunder finns etablerade e-handelsjättar såsom Apotea, Nordic Choice Hotels, KitchenTime, KICKS, MediaMarkt Sverige och många fler med uppdrag som sträcker sig över samtliga Nordiska marknader.

För mer information, vänligen kontakta Ann Gustavsson, ann@bluebirdmedia.se